Reparatie en onderhoud

Als u uw auto bij ons brengt voor onderhoud wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent.

Autobedrijf Dunnewind zal in overleg met u en uw persoonlijke omstandigheden (hoe en hoeveel u uw auto gebruikt) een advies geven voor het meest optimale onderhoud. Helemaal afgestemd op uw persoonlijk gebruik van de auto.

Mocht tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurt blijken dat een aanvullende reparatie noodzakelijk is, bijv. het vervangen van remblokken of uitlaat dan wordt er, indien gewenst, contact met u opgenomen. Autobedrijf Dunnewind informeert u over de noodzaak en de kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Een auto zit tegenwoordig vol met elektronica. Een belangrijk deel wordt gevormd door het elektrische geheugen, dat storingen automatisch registreert. Als u een lampje ziet branden op het dashboard en of klinken er waarschuwinggeluiden, dan is de bijbehorende storing opgeslagen in het geheugen.

Kom dan vooral snel langs, want doorrijden is bij sommige storingen niet verstandig. We beschikken over geavanceerde Bosch diagnoseapparatuur waarmee we het geheugen van uw auto kunnen uitlezen. Daardoor is meteen duidelijk waar de fout zit en wat er moet gebeuren.

Deze service treft u in lang niet elke autogarage aan, maar bij Autobedrijf Dunnewind wel! Zo kunt u weer snel en veilig de weg op.

werkplaats

Powerflush

Last van bonken, slippen, schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik of zelfs het dienstweigeren van de automaatbak? Maakt u zich dan niet direct bezorgd. Want maar liefst 90 procent van de schakelklachten in een auto met automatische transmissie, wordt veroorzaakt door vervuiling en kan verholpen worden zonder te sleutelen.

Net als de motor van uw auto, wordt ook de automaatbak soepel gehouden door olie. Maar in tegenstelling tot motorolie, weet niemand dat de ATF olie van de automaatbak ook regelmatig moet worden verwisseld. Het vele miljoenen keren schakelen, optrekken en afremmen, maakt de automaatbak tot een van de zwaarst belaste onderdelen van uw auto. Het is dus geen wonder dat de ATF olie vervuild raakt en tot problemen leidt.

Gelukkig is het niet nodig om bij klachten direct de automaatbak te vervangen. In de meeste gevallen worden de klachten opgeheven door het reinigen van de versnellingsbak, en het verversen van de olie. Dit doen wij met de Kroon-Oil Powerflush. Dankzij deze innovatieve methode kunnen wij uw automaatbak repareren zonder te sleutelen.

De werking van de Powerflush is simpel, maar doeltreffend. Wanneer de slangen naar de autokoeler zijn losgekoppeld, worden deze bevestigd aan de Powerflush. Vervolgens wordt er reiniger bij de oude olie gevoegd en rondgepompt. Daarna wordt nieuwe olie in combinatie met een conditioner toegevoegd. Dan wordt de nieuwe olie in het systeem gepompt, terwijl de oude er tegelijkertijd uitkomt. Tot slot wordt er rustig door de versnellingen geschakeld om luchtbellen te voorkomen.

Het resultaat: uw auto schakelt en rijdt  weer als nooit tevoren.

Airco tester

Wie eenmaal een airco heeft, wil nooit meer anders. Maar dan moet het luchtsysteem wel goed functioneren. Wanneer een airco niet regelmatig wordt schoongemaakt en onderhouden, kan dit klachten veroorzaken aan uw luchtwegen. De oorzaak hiervan is het lekken van koudemiddel. Iedere airco lekt hiervan jaarlijks een kleine 10 procent. Hierdoor vermindert de werking van het systeem. Het is dus verstandig om de airco jaarlijks te laten testen. Dit doen wij vakkundig en snel met onze Aircotester. Deze meet de snaarspanning van de compressoraandrijving, de staat van de condensor en de conditie van de slangen, leidingen en temperatuur. De aircotest duurt slechts enkel minuten. Wanneer blijkt dat er een reparatie uit voortvloeit, wordt dit uiteraard eerst met u overlegd.

Top
Tweets van @autoDunnewind