Historie

Autobedrijf Dunnewind is een echt familiebedrijf

Met 55 jaar ervaring in de verkoop, verhuur en reparatie van auto’s en bedrijfswagens is Autobedrijf Dunnewind een vertrouwd adres voor zowel particulieren als ondernemers. Het familiebedrijf dat op 1 januari 1963 in het leven werd geroepen door Henk Dunnewind, is inmiddels eigendom van zoon Edward Dunnewind.

Het begon allemaal in het begin van de jaren 60 in een schuur van grootvader Dunnewind. De toen nog jonge Henk werkte bij een eierhandel en handelde in zijn vrije tijd in motoren en bromfietsen. Hij kwam voor zijn werk vaak in Duitsland en wist daar regelmatig een Volkswagen Kever met schade op de kop te tikken. Die repareerde hij dan om hem vervolgens te verkopen. Zo kon hij zijn klanten redelijk geprijsde auto’s aanbieden. Omdat in die tijd lang niet iedereen zich de luxe van een eigen auto kon veroorloven, was er veel vraag naar huurauto’s. Ook daar speelde Henk op in. Zo groeide Autobedrijf Dunnewind langzaam maar zeker tot hét adres voor de huur of koop van een goede tweedehands auto.

Kwaliteit

Na zijn huwelijk in 1964 verhuisde Henk met zijn vrouw naar de Hardenbergerweg in Ommen, waar hij achter zijn huis een garage bouwde. Naast zijn zakelijke- en particuliere klanten, mocht hij ook een groeiende groep autogroothandelaars tot zijn klanten rekenen. Zij kochten graag de auto’s die Henk importeerde uit Duitsland, want hij had een scherpe neus voor kwaliteit. Na verloop van tijd breidde hij zijn assortiment uit met de wat luxere Duitse merken zoals BMW en Mercedes. Toen de Japanse markt het merk Datsun uitbracht in Europa, was Henk er als de kippen bij. Want een kwalitatief goede gebruikte auto voor niet al teveel geld, paste perfect binnen zijn bedrijf.

 

Dealerschap

Na een grote brand die zijn garage aan de Hardenbergerweg bijna volledig in de as legde, besloot hij met zijn bedrijf te verhuizen naar een wat grotere locatie en opende in 1978 aan de Haven Oost zijn nieuwe garage, die hij kort daarop uitbreidde met een grote showroom. Ook het assortiment werd aangevuld. Ditmaal met een dealerschap van auto’s afkomstig uit het Oostblok: Lada en Zastava.

 

Opvolging

Toen zoon Edward in 1987 van school af kwam, was het voor hem niet moeilijk om een beroep te kiezen. Autogek als hij was, wist hij al jong dat hij zijn vader op zou volgen. Dus hij kwam in de zaak en introduceerde daar het Japanse merk Daihatsu. Naast de verschillende dealerschappen bleef Autobedrijf Dunnewind hét adres voor een goede tweedehandsauto. In tegenstelling tot vroeger waren dat geen schadeauto’s meer, maar ex-lease auto’s en bedrijfswagens.

 

Nieuwbouw

In de loop der jaren trad vader Henk steeds meer terug en deed het bedrijf in 1993 over aan Edward. Het bedrijf floreerde, maar aan de Haven Oost was geen plek om verder uit te breiden. Toen Edward en Inge in 2004 van de gemeente Ommen hoorden, dat zij moesten wijken voor nieuwbouwplannen, besloten ze van de nood een deugd te maken en te gaan voor een nieuw te bouwen pand op een prominente plek. Uiteindelijk duurde het acht jaar voordat het traject van bestemmingsplanwijzigingen en grondaankoop afgerond was en de familie Dunnewind eindelijk kon beginnen met het bouwen van hun nieuwe pand aan de Veldkampweg 29.

 

Ervaren en vakkundig

Het pand werd geopend in 2012 en is voorzien van een ruime showroom met twee verdiepingen, een grote goed geoutilleerde garage, een wasstraat en tankstation. Samen met hun ervaren en vakkundige medewerkers, staat Edward samen met echtgenote Inge zes dagen per week klaar voor u als klant.

Top
Tweets van @autoDunnewind