Uitlijnen

Auto uitlijnen bij Autobedrijf Dunnewind

Wij beschikken over zeer professionele uitlijnapparatuur. Een goed uitgelijnde auto rijdt merkbaar een stuk plezieriger!

Waarom een auto uitlijnen?

  1. Een goed uitgelijnde auto is beter voor de wegligging en brandstofverbruik
  2. Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto, tevens slijten je autobanden minder snel.
  3. Wanneer uw auto niet goed uitgelijnd is, kunt u dit merken tijdens het sturen (heel zwaar of juist erg licht of juist een auto die naar links of naar rechts trekt).

Uitlijnen verhelpt dit probleem. Uitlijnen van auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. U auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten.

Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, omdat een afwijking van een paar millimeter hetzelfde heeft effect als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

Wanneer een auto uitlijnen?

U kunt zelf soms merken dat uw auto uitgelijnd moet worden:

  • Er is bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band
  • De auto wijkt af naar één kant
  • De auto stuurt zwaar of juist licht
  • Het stuur draait na een bocht niet terug

Wij adviseren om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

Meer informatie? Neem contact op met de medewerkers van autobedrijf Dunnewind!

Top
Tweets van @autoDunnewind